Welkom
…..in het mooie (en kwetsbare) Deventer

In de stadsschouwburg van Deventer heet dagvoorzitter Elisabeth van den Hoogen het publiek welkom – om het woord direct aan het publiek te geven. Want vertel eens, is er eigenlijk nog wat te vieren?
 
Er blijkt genoeg vrolijk nieuws aanwezig in de zaal. Zo gaat de dijkverhoging van Landgoed Waardenburg lukken. Er is een open dag van het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta op tweede Paasdag (en we mogen allemaal komen). En Werkendam krijgt een nevengeul, en wel dánkzij burgerparticipatie, als alternatief voor de dijkverlegging waarmee huizen en het kerkje zouden sneuvelen.
 
Waarnemend burgemeester en gastheer Ron König vertelt trots vertelt over zijn mooie stad maar ook beseft ook hoe kwetsbaar Deventer is, zo aan de oevers van de IJssel. Ruimte voor de Rivier heeft inmiddels het nodige teweeg gebracht (met twee geulen), maar er is ook een mooi stadsstrand gekomen. Daardoor is er veel waardering voor het project, laat König weten, want het is echt een toevoeging voor recreatie en natuur.